Daca doriti, la inmatriculare putem trece numele dvs pe cartea de identitate si talonul autovehiculului. Atentie! Trebuie sa stiti ca in cazul in care vindeti masina si cumparatorul (sau chiar dvs) nu este de acord sa circule cu numele dvs in talon, schimbarea numelui dvs din acte se face respectand aproximativ jumatate din traseul de la inmatriculare si presupune un cost de 150 euro.

Costurile anuale ulterioare (in anii urmatori) suportate de client sunt aproximativ intre 200 si 300 Euro ( ITP si asigurare) si impozitul aferent dupa caz, in functie de masina (si de forma inmatricularii: cu sau fara impozit!). Exceptie la aceste preturi fac masinile cu impozit foarte mare inscrise la fisc. Pentru clientii nostri ajutam la prelungirea ITP si a asigurarii anuale la Ruse cu un comision minim.

Costul mentenantei anuale la masinile care raman in contabilitatea firmei noastre este de 20 euro/an.

Atentie! E de preferat sa prindeti numerele suplimentar pe masina (eventual cu nituri) pentru a impiedica pierderea sau furtul lor si chiar a descuraja unii politisti mai zelosi, care au de gand sa scoata (din diferite motive abuzive) numerele de pe masina.

Pentru cei care se confrunta cu astfel de situatii puteti sa ne sunati la orice ora pentru a discuta noi (doar suntetm proprietarii masinii, nu?!) cu politistul respectiv in temeni de genul: „daca faceti ceva in afara legii va vom face plangere penala pentru abuz in serviciu”. Preventiv, e bine sa folositi si dvs aceasta avertizare organului de control, asta pentru a nu ne strica somnul pentru ceva ce puteti rezolva si singuri.

Daca se rupe sigiliul de la numarul din spate (din orice motiv), masina devine neinmatriculata si singura solutie este reinmatricularea!

Alte taxe si mentiuni pentru masinile inscrise pe firma cu inscriere la fisc:

La inmatriculare se semneaza cu o persoana contractul de comodat  si delegatia aferenta initiala cu drept de vanzare exclusiva. In afara titularului de contract se pot elibera si alte delegatii (procura) de conducere fara drept de vanzare. De asemenea, titularului se elibereaza gratuit pe toata perioada contractului orice document suplimentar necesar in caz de litigiu cu firmele de asigurare (ex: lista de decont service) sau cu autoritatile, ori delegatii scrise intr-o alta limba decat limba romana.

Delegatiile ocazionale (maxim 3 luni) pe numele altor persoane se comisioneaza cu 10 euro/delegatie/persoana.

Orice delegatie eliberata pe numele altei persoane din familie pe parcursul contractului nu se taxeaza.

In cazul in care vindeti masina si noul proprietar doreste sa ramana cu numerele bulgaresti (dvs cesionati contractul) se taxeaza cu 70 euro.

Noul contract este valabil pana la data inscrisa in contractul initial, obligatiile de plata a taxelor si impozitelor, urmand a fi preluate de noul contractant la termenele deja fixate in vechiul contract.

De asemenea, daca aveti nevoie de declaratii notariale in Romania se comisioneaza cu 50 euro + taxa notariala, respectiv 100 euro + transport + taxe notariale pentru Bulgaria. Pentru reinmatricularea masinii in Romania cu elibererea actelor necesare se percepe un comision de 70 euro, daca valoarea masinii in contabilitate nu depaseste 300 euro.

CONTACT

 

Link-uri rapide:

Manager, Marc Vornicu

             
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Automatic Google Translate

Romanian     English French German Hungarian Italian Spanish

Newsletter


Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu tot ceea ce inseamna inmatriculari in Bulgaria (promotii, stiri, noutati legislative).
Nume:
E-mail:

Stiri si Noutati

Gata! Faci puscarie...

[caption id="attachment_2258" align="alignleft" width="150"] carte falsa bulgaria- cu ...

Taxa Auto 2015,...

Toate masinile vor plati timbrul de mediu chiar ...

Verifica-ti asigurarea de...

De anul acesta iti poti verifica singur valabilitatea ...

Asigurari Bulgaria la...

Asigurari RCA de 400 euro/an in Bulgaria? Da, ...

Bulgarii schimba codul...

Fabrica de zvonuri din Romania a mai produs ...

Link-uri utile

  • Powered by Dorutz.
  • Anunturi cu oferte de vanzare masini second hand, informatii, noutati, inmatriculari ieftine.
  • Mobile.de - oferta masini second hand - Germania!
  • Verificare online auto furate Europa.
Magazin piese auto ieftine