Aici puteti citi intrebarile frecvente ce ni se adreseaza precum si raspunsurile la acestea. De asemenea puteti sa ne solicitati raspuns la alta intrebare sau relatati un caz deosebit si noi va putem sfatui.

Aici poti vedea si impresiile clientilor nostri

Apasa aici pentru a ne scrie fara a mai citi intrebarile / raspunsurile frecvente.
1. Proprietarul gajeaza la banca cu masina, banca vine si-mi ia masina?


2. Proprietarul (din acte) imi poate lua masina inapoi?

3. Firma care mi-a inscris masina da faliment si pierd masina?

4. Pot circula cu masina inscrisa pe numele unei persoane fizice domiciliata in alt stat mai mult de 90 de zile?

5. Pot fenta noua lege, ce se anunta devastatoare pentru posesorii de numere de Bulgaria?

6. Proprietarul poate radia masina?

7. Pot sa-mi dau seama din ofertantii de pe piata inmatricularilor la cine sa ma astept la surprize?

8. Politistii de la rutiera imi pot retine talonul?

9. Asigurarea civila (obligatorie) din Bulgaria nu este valabila in Romania?

10. Se plateste vama la inmatricularea in Bulgaria daca masina este adusa SH din UE?

11. Pot sa cumpar o masina inscrisa deja in Bulgaria si sa circul cu ea?

12. Se poate circula in Turcia cu masina inmatriculata pe firma?

13. Se poate inmatricula masina fara prezenta acesteia in Bulgaria?

14. Poti lua numere provizorii bulgaresti si sa circuli in Romania?

15. Poti inmatricula camioane in Bulgaria?

16. Pot sa ma feresc de tzeparii inmatricularilor?

17. Procura “pe viata” este nelimitata in timp?

Puteti citi mai multe despre tipurile de inmatriculari posibile in Bulgaria aici…

Mai jos aveti peste 500 de raspunsuri la intrebari puse de clienti…

 

Link-uri rapide:

Manager, Marc Vornicu

             

683 intrebari / raspunsuri pana acum.

 1. am cumparat un bmw 318 cu acte de bulgaria, am carte+ talon pe numele bulgarului si am cv cu un roman care a scos un set de numere rosii….dar nu am contract vc intre bulgar si mine…pot scoate al doilea set?

  • In mod normal romanul de la care ati cumparat masina nu avea cum sa scoata numere rosii fara un contract de vanzare cumparare cu bulgarul

  • In mod normal romanul de la care ati cumparat masina nu avea cum sa scoata numere rosii fara un contract de vanzare cumparare cu bulgarul.
   Sa scoateti nr rosii pe numele dvs trebuie sa aratati contractul intre bulgar si romanul care v-a vandut masina alaturi de contractul intre roman si dvs.

 2. Buna ziua,tocmai a trecut un an de cand mi-am inscris masina pe Bulgaria…si mi-am refacut ITP ul in tara…asigurarea am inteles ca sa poate face la fel de usor,dar impozitul oare unde il platesc? Sau ce se intampla ddaca nu reusesc sa il platesc de aici din RO?

 3. BUNA, as dori sa stiu daca masina cu nr italia, dupa inmatriculare bg se autoradiaza din ita sau cum functioneaza avand in vedere ca targile si toate actele ita raman la politia bg.?
  multumesc

  • Printr-o conventie internationala, dupa reinmatricularea masinii in alt stat, organul respectiv trimite actele in original la organul emitent, respectiv Ministerul de interne Italian in speta dvs, la dosarul inmatricularii ramanand doar copii.
   In functie de birocratie, aceste acte ajung in tara de destinatie in 6-12 luni.

 4. Buna seara! Am un Renault Megane inmatriculat in BG pe firma nu am procura am cumparato de la alt cineva. Talonul este retinut de luna trecuta din de pe 23.02.2016 penteu ITP expirat in Bucuresti. Cum pot recupera talonul. Va multumesc!!!

  • In mod normal, daca ati fi avut procura, dupa efectuarea ITP-ului v-ati fi putut recupera talonul.
   In situatia data, chiar nu avem cum sa va ajutam, daca masina nu este inmatriculata la noi. Sorry

 5. Trimiteti cartea masinii scanata sau fotografiata prin email la contact@evricar.ro sa va facem o oferta.

 6. buna ziua
  am o masina iveco cu caroserie din aluminiu l=2.10m;L=4.40M;H=2.40M 3500kg pe care vreu sa o inscriu ca PAVILION APICOL.
  MENTIONEZ CA MASINA ESTE INSCRISA IN BULGARIA
  ce trebuie sa fac?
  multumesc.

 7. Buna ziua , as dori si eu cateva informatii . Am cumparat o masina inmatriculata in RO , persoana respectiva mi-a trecut instrainat pe talon deci…automat ma obliga s-o inscriu , problema cea mare …taxa foarte mare in RO , de aceea vreau s-o inscriu pe BG , ce trebuie sa fac eu acum pentru a o inscrie pe BG , detin contract V-C ,talon , carte si fiscalul. Trebuie sa depun fiscalul la administratia financiara , pe urma sa-l scot si sa radiez masina ca s-o pot inmatricula prin dvs pe BG ??? Multumesc

  • Nu trebuie sa faceti nimic din ce ati descris dvs. Daca aveti cartea si talonul ne ocupam noi de toata procedura.

 8. Scuzati-ma pentru deranj… De aproximativ un an am cumparat un auto inmatriculat pe Bulgaria pe firma Univers Auto cu sediul in Ruse de la o persoana care nu este trecuta ca utilizator in carte, utilizator fiind trecut un alt roman, fara a incheia nuciun fel de contract cu acesta( contract de vanzare cumparare. etc). Mentionez faptul ca detin cartea si talonul masinii… Doresc sa inmatriculez auto pe Romania… Ce acte imi trebuiesc de la firma respectiva pentru a o inmatricula? Presupun ca va trebui sa ma deplasez in Ruse pentru a cauta firma respectiva si sa inchei un contract de vanzare-cumparare cu reprezentantii firmei? Multumesc…

 9. daca iau o masina inmatriculata pe firma in bg ,si respectivul nu are nici procura nici contract si o iau si eu doar cu actele masinii,pot sa o trec pe firma d-voastra si sa am eu procura?Multumesc

  • Din pacate nu-i asa simplu pe cat ar parea la prima vedere. Reinmatricularea masinii presupune un contract notarial intre cele doua forme, ceea ce pare imposibil. In plus, nici rentabil avand in vedere costurile mari.

 10. Buna Seara .am o intrebare la dumneavoastra am facut accident cu masina bulgareasca in republica moldova.este imatriculata acum jumate de an pe o firma din Bulgaria dar sunt pe procura toate actele sunt in regula asigurarea si cartea verde am platit 300de euro .accidentul sa intinplat in R.Moldova.este posibil sami faca masina…….??? Ii foarte tare palita

  • Atata timp cat aveti polita de raspundere civila valabila si pe teritoriul Rep. Moldova si nu sunteti dvs vinovat de accident, societatea de asigurare care l-a asigurat pe cel care v-a accidentat, trebuie sa plateasca. Procedurile exacte nu le cunoastem, dar orice Service auto de acolo ar putea sa va indrume.

  • Nu am palit pe nimeni si nici nu mau palit…doar ca mam ferit sa nu dau in un chine…si era carosabilu umed

  • Stimate domn,
   Daca nu aveti asigurare CASCO va platiti singur reparatiile.

 11. Buna…as dori sa stiu daca se poate deschide o firma de tipul rent-a-car in Bulgaria iar masinile sa fie aduse din Italia si inmatriculate cu numere bulgare si apoi folosite tot in Italia avand aceeasi utilizare ca si firma..tin sa mentionez ca firma ar fi trecuta pe numele meu avand rezidenta in Italia…este posibil sau ar putea exista si riscuri?

  • Da, se poate, numai ca atentie cui ci sum facturati serviciul de rent a car. Se presupune ca inchiriati masina din Bulgaria, pentru ca pe teritoriul Italian nu se poate fara sa aveti punct de lucru (filiala).

 12. salut ! am cumparat o masina cu numere de bulgaria inscrisa pe o firma din bulgaria de la un tip din bucuresti. am facut cu acesta un act de vanzare cumparare si o anexa prin care isi ia raspunderea radierii de la fisc din bulgaria a masinii. a doua zi i-am trimis numerele , talonul si cartea ,iar dupa o saptamana am primit talonul si cartea masinii in posta , capsate impreuna si scrise cu un marker negru permanent. doresc sa inscriu masina in romania cu numere de RO. cu ce acte ma prezint la R.A.R ?

 13. Cum as putea sa FAC scoala de sofer in bulgaria

  • Obtinerea carnetului de soferi in Bulgaria este o operatioune foarte dificila.
   Presupune cunoasterea limbii bulgare ori a limbii engleze foarte bine, deorece examenul, ca si in Romania, se da in una din aceste doua limbi.

 14. Bună seara am și eu o întrebare am o mașină inm pe bulgaria și vreau sa ai fac itp pe România pot sa mă duc cu ea în germania?acolo lucru.dacă nu mă pot duce va rog sami spuneți unde este vreo lege ca numai pe teritoriul româniei pot sa circul cu itp?va mulțumesc.

  • Exista o conventie internationala (TIR) cu valoare de lege, care specifica faptul ca masinile trebuie sa aiba asigurare si ITP din tara in care este inmatriculata. Aceasta conventie se regaseste in legea circulatiei din fiecare stat.
   Prin exceptie, fiecare tara poate efectua ITP la o masina inmatriculata in alt stat (in Romania aceasta lege s-a dat acum cativa ani), dar acest ITP este valabil doar in acel stat, pentru ca celelelalte nu il recunosc.
   De exemplu poti face ITP-ul in UK la o masina inmatriculata in Romania si acesta este recunoscut in Anglia, dar in nici-un caz in Romania.
   Aceeasi regula este valabila si invers. Daca vreti sa circulati in UE cu numere bulgaresti, ori va faceti ITP-ul in fiecare tara, acolo unde legislatia permite, ori mergeti cu ITP facut in Bulgaria.

 15. As vrea sa pun un anunt de vanzare autoturism pe un site din bulgaria.
  Ma puteti ajuta cu un site?
  Multumesc,
  melania

  • http://www.cars.bg; http://www.mobile.bg, dar nu va sfatuiesc. Masinile chiar si inmatriculate in Bulgaria, nu pot fi vandute in Bulgaria de catre dvs, din 3 motive. Pretul de vanzare este mult sub piata de la noi. Al doilea motiv este cel de distanta si limba. Nici-un bulgar n-o sa vina in Romania sa-si cumpere masina, doar daca nu gaseste acea masina in Bulgaria si nu si-o poate comanda de la sursa (din Germania, Franta sau Italia).
   Ultimul motiv si cel care face uneori aproape imposibila tranzactia este cel al actelor. Spre deosebire de Romania sau alte state din UE, in Bulgaria masinile se vand-cumpara intre parti bulagaresti (firme sau persoane fizice) prin notariat. Trebuie sa fii proprietarul masinii, sau imputernicit notarial de catre proprietar si masina sa aiba plata impozitelor la zi, altfel nu poti vinde-cumpara.

 16. buna seara, asigurarea obligatorie se face pe numele meu? multumesc

  • Daca va referiti la masinile de Bulgaria, trebuie sa stiti ca este valabila regula ca si in Romania. masina este asigurata, indiferent cineva faca asigurarea si indiferent cine o conduce. daca in cartea masinii sunteti trecut ca utilizator, parare si numele dvs in asigurare. De asemenea sunt asiguratori in Bulgaria, care nu-ti fac asigurarea daca nu le prezinti un buletin si trec numele acela in asigurare. E fara un beneficiu anume. repet, asigurarea este a masinii, nu a persoanei.

 17. gabi

  salut,,eu am masina inscrisa pe bulgaria ,,pana acum imi faceam asigurarea in bulgaria acum am facut-o la o firma din romania,,ce nu inteleg eu este ca pe cartea verde nu am stampila si semnatura asiguratorului,,,este ceva grav,,o sa am probleme??multumesc

  • Nu inteleg cum nu exista acea stampila. Oricum asigurarea tot din Bulgaria trebuie sa vina, pentru asiguratorii romani nu au voie sa faca asigurari de Bulgaria. Verificati site-ul de asigurari si vedeti daca sunteti asigurat si daca nu v-ati pacalit.

 18. Buna ziua
  Aș vreau sa îmi spuneți și mie când expiră ITP Bulgaria.Conform document ITP expira în luna februarie 2016 dar nu este precizată data exact.
  Pe document ITP este scrisă data 11.02.2015 și bifată luna a 2 a și anul 2016 dar ziua nu apare.
  Expiră fix la un an pe 11.02.2016 sau pe 1 februarie 2016?

 19. Buna ziua !!! Am un VW jetta din 2011 adus din Texas – America si vreau sa il inmatriculez in Bulgaria care sunt procedurile ???

  • In primul rand trebuie sa vadeti cat va costa vama+TVA. Asta o puteti verifica la un comisionar vamal din Romania.
   Mai trebuie facuta omologarea pentru UE la Sofia si apoi se face inmatricularea propriu-zisa.

 20. Va salut!
  Am o masina proprietate Subaru Forester din 2006, 2.0 l, adusa din Japonia careia i-am schimbat volanul de pe dreapta pe stanga. Am lucrat mai mult de 1 an in Japonia si in baza Reg. CE 1186/2009 am dreptul de a importa masina intr-un stat UE cu scutirea taxelor vamale. Am fost la Vama in Romania sa imi faca importul definitiv, punerea in libera circulatie si scutirea de taxe si mi s-a spus ca imi trebuie si o Nota de constatare vamala de la RAR. La RAR nu mi-a facut nota respectiva explicandu-mi ca trebuie sa efectuez un test dinamic la Bucuresti care costa 700 euro in care sa se stabileasca norma de poluare.
  Intrebarea mea este: pot sa fac vama si inmatricularea in Bulgaria? Sau sa fac vama in Romania(inclusiv testul de 700 de euro) si sa o inmatriculez apoi in Bulgaria? Taxa de timbru in Romania e vreo 3000 euro daca am noroc si la test masina ar fi EURO 3. Cand am cumparat eu masina cu intentia de a o aduce in Romania era doar 1000 euro taxa. Multumesc pentru un eventual raspuns.

  • Din pacate, scutirea de vama o aveti doar In Romania, nu si in Bulgaria.
   daca inscrieti in Romania masina este taxa ecologica mare, daca o inscrieti in Bulgaria platiti vama si TVA.
   Neplacuta situatie.

Scrie o intrebare ...
Dupa trimiterea mesajului, veti primi o confirmare pe emailul dvs.
Daca nu primiti confirmarea, inseamna ca nu ati introdus bine adresa de email!
Va rugam verificati si folderul SPAM!

 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin

Automatic Google Translate

Romanian     English French German Hungarian Italian Spanish

Newsletter


Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu tot ceea ce inseamna inmatriculari in Bulgaria (promotii, stiri, noutati legislative).
Nume:
E-mail:

Stiri si Noutati

Gata! Faci puscarie...

[caption id="attachment_2258" align="alignleft" width="150"] carte falsa bulgaria- cu ...

Taxa Auto 2015,...

Toate masinile vor plati timbrul de mediu chiar ...

Verifica-ti asigurarea de...

De anul acesta iti poti verifica singur valabilitatea ...

Asigurari Bulgaria la...

Asigurari RCA de 400 euro/an in Bulgaria? Da, ...

Bulgarii schimba codul...

Fabrica de zvonuri din Romania a mai produs ...

Link-uri utile

 • Powered by Dorutz.
 • Anunturi cu oferte de vanzare masini second hand, informatii, noutati, inmatriculari ieftine.
 • Mobile.de - oferta masini second hand - Germania!
 • Verificare online auto furate Europa.
Magazin piese auto ieftine