explicatii-fals -carte bulgaria

carte falsa bulgaria- cu explicatii

fiat bargheta carte falsaid +adress false Vrei un chilipir de masina?    

Ai grija!

 

Avem cel putin doua spete in care samsarii de masini au profitat si profita de „naivitatea” cumparatorilor de masini SH. Pentru cateva sute de euro in plus (uneori mii), o masina adusa de exemplu din Germania la care s-au pierdut actele si care devine eligibila pentru dezmembrare i se fabrica la imprimanta color pe carton asemanator celui original acte noi. O aparenta legalitate poate da situatia cand doar unul dintre acte este masluit, si la vanzare masina este prezentata cu numere rosii. Aceasta situatie este posibila datorita faptului ca la ridicarea numerelor rosii este necesar doar unul din actele originale. Unii samsari merg pana acolo incat fac si cartea masinii la RAR, astfel „dovedind” ca masina este in regula.

De asemenea, masinile inmatriculate in Bulgaria fiind la moda, avem situatii cand la o masina adusa din Occident se monteaza numere furate de pe o alta masina, iar actele sunt photoshop-ate. Faptul ca actele bulgaresti sunt plastifiate, nu-i impiedica pe samsari sa isi cumpere un plastificator cu care desavarsesc operatiunea. Uneori fac falsul atat de grosolan, in cazul masinilor chilipir, incat e evident ca nu vor sa investeasca resurse pentru o tzeapa ieftina. Sa folosesti alte caractere cand schimbi o parte din datele de pe cartea luata ca model, sa pui numere de Ruse (ce incep cu litera P) si sa ai stampila pe acte de la Politia din Varna, ce poate fi mai evident? In fine, nu toata lumea stie sa „traduca” literele chirilice, dar chiar si asa…

Ce putem face? Cum ne putem proteja? In afara de faptul ca e bine sa apelam la specialisti in acte auto, putem minimaliza daunele apeland la forma clasica de vanzare – cumparare. Pentru a fi cumparator de buna credinta intotdeauna trebuie sa existe un contract de vanzare – cumparare, chiar scris de mana, sa legitimati (FARA RUSINE!) persoana care semneaza contractul si sa faceti o copie a cartii acestuia de identitate. Un samsar cu musca pe caciula se va feri de astfel de procedura. De cele mai multe ori, acestia dau la birourile de copiat acte (care nu-s straini de fenomen) din targurile auto, un alt buletin decat cel personal si astfel li se pierde urma. Alteori iti prezinta direct un act de vanzare – cumparare completat in dreptul sau, pe ideea ca oamenilor le e jena sa-ti ceara buletinul. Chiar daca il ceri, gaseste scuza ca nu-l are la el si in acelasi timp, ca in metoda „Maradona” apare din senin un alt cumparator care ii cumpara masina fara atatea pretentii.

 In sfarsit: 

Dupa sute de reclamatii si mii de oameni pagubiti, in sfarsit statul s-a gandit sa ne protejeze. Cat de curand va exista o lege ce ne va proteja de samsarii de masini.

In parlament se va discuta propunerea legislativă de completare a Codului Penal, în sensul introducerii pedepsei cu închisoarea de la 2 la 5 ani pentru vânzătorii de autovehicule care falsifică datele sau carateristicile tehnice ale maşinilor.

Potrivit propunerii legislative de completare a Legii 286/2009 Cod Penal, se introduce infracţiunea de „înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor”. Astfel, înşelăciunea săvârşită în legătură cu date sau caracterisrici ale vehiculelor se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

„Prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elemente de indentificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului”, prevede propunerea legislativă semnată de un grup de deputaţi.

Proiectul de lege vine in ajutorul „amaratilor” care de-a lungul timpului s-au pacalit cu acte auto contrafacute.

Sa fie intr-un ceas bun!

Categories: Stiri si noutatiDupa trimiterea mesajului, veti primi o confirmare pe emailul dvs.
Daca nu primiti confirmarea, inseamna ca nu ati introdus bine adresa de email!
Va rugam verificati si folderul SPAM!

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Automatic Google Translate

Romanian     English French German Hungarian Italian Spanish

Newsletter


Aboneaza-te la Newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu tot ceea ce inseamna inmatriculari in Bulgaria (promotii, stiri, noutati legislative).
Nume:
E-mail:

Stiri si Noutati

Gata! Faci puscarie...

[caption id="attachment_2258" align="alignleft" width="150"] carte falsa bulgaria- cu ...

Taxa Auto 2015,...

Toate masinile vor plati timbrul de mediu chiar ...

Verifica-ti asigurarea de...

De anul acesta iti poti verifica singur valabilitatea ...

Asigurari Bulgaria la...

Asigurari RCA de 400 euro/an in Bulgaria? Da, ...

Bulgarii schimba codul...

Fabrica de zvonuri din Romania a mai produs ...

Link-uri utile

  • Powered by Dorutz.
  • Anunturi cu oferte de vanzare masini second hand, informatii, noutati, inmatriculari ieftine.
  • Mobile.de - oferta masini second hand - Germania!
  • Verificare online auto furate Europa.
Magazin piese auto ieftine